20 Mart 2009

TÜRKİYE’DEN VE DÜNYADAN AHŞAP OYMA VE BOYAMA ÖRNEKLERİ

Ahşap oyma, ahşap boyama, ahşap şekillendirme ve ahşap süsleme sanatına dair Türkiye’den ve Dünyadan birçok ahşap oyma ve ahşap boyama örneklerini aşağıda bulabilirsiniz. İşte ünlü ahşap oyma örneklerinden birkaçı: Ahşaptan yapılan kemancı:kemanahsap Ahşap oymacılığının en güzel örnekleri, genelde dini motiflerde ve mobilyalarda görülür. Aşağıdaki ise, ciddi çalışmalar gerektiren ahşap oymacılığına örnektir:142132163_17fa6b5546Ahşaptan Hz. Meryem ve Hz. İsa motifleri:hand_carved_madonna_and_child_lg Aşağıdaki örnek ise büyük ihtimalle bir kiliseden:sap01_1fs00056_p Diğer dinlerde olduğu gibi İslam dininde de rastlanan ahşap oyma örneklerinden biri:142131470_1843163584 Ahşap oyma tekniğiyle soyut figürler de ortaya çıkmaktadır. Bununla birlikte ahşap oyma ustaları genellikle somut, var olan figürlerle çalışırlar. Aşağıdaki örneklerde ustalar, hayvanlar alemini ahşaba yansıtmışlar:278 74bowl300jpgahsap-oyma-pelikan Aşağıdaki örnek ise, Musevi dininin simgesini temsil ediyor:Wood-Carving-hexagram Uzun ve hummalı çalışmalar sonunda çıkan ahşap örnekleri, her zevke ve her alana hitap edebiliyor. İşte örnekler:3b6432f51d8d5d2f fhp5a En son örneğimiz ise belki de en çok emek harcanan çalışmalardan biri. Uzak Doğu kökenli olduğu anlaşılan bu ahşap örneği, incelemeye ve takdir etmeye değer:Thai_wood_carving



ÖRNEKLERİN DEVAMI İÇİN BURAYI TIKLAYIN

7 yorum :

Adsız dedi ki...

bence objektif bakıldığında 10. ve 13.yy oyma selçuklu eserleri Konya alaattin camii minberi özellikle bu konuda dünyada hiçbir örneği olmayan eşsiz ve nefis sanat şaheserleridir.Bu nedenle oyma sanatında bu eserlere rakip yoktur.

Adsız dedi ki...

hadi lan çırak emmi konyalı

Adsız dedi ki...

siz gidinde isviçrede italyada ağaç işçiliği görün

Adsız dedi ki...

atıyosun sizi avrupa hastaları sizi.Atalarımızın yaptıklarının eşi ve benzeri yoktur.Bakma gör.

Adsız dedi ki...

lutfen arkadaslar özümüz varken elın ecnebısıne hayranlıkta ne oluyor bızım ustadlarımız muhyesem eserlerımız varken yapmayın nedır bu özentı nedır bu yalakalık özümüzee degerlerımıze sahıp cıkalım lutfen...benım ustadımın bır yonga ahsap kırıntımı vermem dunyanın en ıyı ustadlarının ayakları altına NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...

Adsız dedi ki...

Burda bi el sanatından bahsediliyor sanıyordum. Bu nasıl bir tartışma? Avrupalıların da Türklerin de güzel eserleri vardır. Sanatın milliyeti mi olur. Güzelliğini yaşamak gerekir.

Adsız dedi ki...

bu sitedeki videolar izzlenemiyor sanırım.tekrar naıl ulaşabilirim...

Yorum Gönder

Sitede Ara:

Özel Arama

İletişim

Her türlü öneri, istek, şikayet veya diğer konuları iletişim sayfamıza: http://ahsapiletisim.blogspot.com ' a yazınız. Yazılarınız bizim için önemlidir.

Ahşap Oymacılığı Arşivi

İzleyiciler

  © Ahşap Oymacılığı Ali Uğur ŞİMŞEK Reklam ve E-satış önerileriniz için tıklayınız 2009-2013

YUKARI